napja van

Esélyteremtő együttműködések kialakítása a Komlói járásban - ÁROP-1.A.3-2014-2014-0112

http://www.euprojektek.hu/komlo_arop1a3

                                                                          

Komló Város Önkormányzat „Esélyteremtő együttműködések kialakítása a Komlói járásban” című projekt

Előzmények:

Komló Város Önkormányzat „Esélyteremtő együttműködések kialakítása a Komlói járásban” című, ÁROP-1.A.3-2014-2014-0112 azonosítószámú pályázatát a Miniszterelnökség 21.997.660,- összegű támogatásra érdemesnek ítélte (100%-os támogatási intenzitás mellett).

A projekt támogatási szerződése 2015. április 8-án lépett hatályba, a projekt befejezésének időpontja 2015. november 30.

A projekt célja egy járási szintű „Esélyteremtő programterv” létrehozása – megalkotása, mely alapja lehet a 2014-2020-as programozási időszak operatív programjai keretében tervezett fejlesztések sikeres megvalósításának.

Az önkormányzat a projekt végrehajtásának sikere érdekében bevonta a járás civil szervezeteit, továbbá olyan gazdálkodó szervezeteket, amelyek jelentős foglalkoztatók a térségben, valamint a járáshoz tartozó önkormányzatok és a helyi egyházközösségek képviselőit. Ezen túlmenően a Türr István Képző és Kutató intézet szakértő munkatársa, valamint a Kormányhivatal képviselője is részt vett a projekt szakmai megvalósításában.

A projekt keretében egy 26 alkalmas rendezvénysorozat került lebonyolításra 2015. június 30-tól kezdődően egészen 2015. október közepéig.

A projekt időtartama alatt megrendezett rendezvények, azok tartalma:

  • Járási szintű együttműködések erősítése (4 alkalommal), melyek eredményeként együttműködési megállapodásokat kötött az Önkormányzat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Járási szintű felzárkózási kerekasztal ülések (9 alkalommal), melyek során felülvizsgáltuk a térségi önkormányzatok helyi esélyegyenlőségi programjait, és elfogadtuk a járási szintű „Esélyteremtő programtervet”.

                                   

  • Önkormányzati „roadshow” a projekt eredményeinek bemutatása érdekében. A járási programterv elkészítéséhez vezető fejlesztői munka bemutatása. (6 alkalommal)

                                   

  • Ismeretterjesztő, tájékoztató tevékenységek, az Esélyteremtő programterv népszerűsítése (6 alkalommal)

                                   

  • Záró rendezvény. Az elkészült Járási Esélyteremtő Programterv bemutatása.

 

 

 

 

Magyarország.hu
Ügyfélkapu
Közadat Kereső
Széchenyi 2020