napja van

Településtörténeti konferencia

A Borbála-napon (a bányászok védőszentje) rendezett településtörténeti konferenciák kezdeményezője dr. Erdődy Gyula, a Városi Helytörténeti Múzeum igazgatója volt.

Az első négy konferencia - 1991 és 1994 között - az ő szervezésében zajlott. Az ez után következő években a mindenkori műzeumvezető feladata volt a konferenciák megvalósítása. 2001-től a rendezvény társszervezője a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület.

A Borbála-napi hagyományok - ezen belül a településtörténeti konferencia - életben tartása minden komlói számára nagyon fontos feladat. Az 1991-ben indult kezdeményezés mára 25 éves múlttal büszkélkedhet és a város egyik meghatározó rendezvényévé vált. Nemcsak múltidézés, de előretekintés a jövő felé is. Segítséget nyújt, hogy jobban megismerjük a települést, ahol élünk, hasznos ismereteket szerezzünk, ugyanakkor összegezzünk, elemezzünk és tervezzünk.

A konferencia anyagából kétévente helytörténeti kiadvány lát napvilágot, amely forrásul szolgál számos várostörténeti tanulmányhoz, szakdolgozathoz.

    

Magyarország.hu
Ügyfélkapu
Közadat Kereső
Széchenyi 2020