napja van

Köszöntő

Tisztelt Látogatónk!

Köszöntjük a Komlói Ipari Park honlapján!

Komló városa az elmúlt másfél évtizedben radikális gazdasági átalakuláson ment keresztül. A felhagyott bányászat helyét számos új, teljesen más profilú vállalkozás vette át. Ezek közül számos az egykori bánya létesítményeit hasznosítja lényegében újra.

Az Ipari Park 1999-ben jött létre az egykori altáró közelében fekvő iparterületen. Első „lakói” a Mecseki Szénbányák segédüzemeiből privatizált vállalkozások voltak, akik mellé azóta tucatnyi újabb cég csatlakozott.

A Park barnamezős beruházásként 25 hektáros területen jött létre. Ennek mintegy kétharmadát beépítették már az ide költöző cégek, de több mint hat hektár szabad telek jelenleg is várja a befektetőket. A szükséges infrastruktúra teljes mértékben kiépült: a villamos áramot saját transzformátor-állomás biztosítja, elérhető a gáz-, víz- és szennyvízhálózat és lefektették a korszerű kommunikációs hálózat kábeleit is. Működik a közvilágítás és kiépült a belső úthálózat is, valamint nagyon közel van a komlói vasútállomás és a Mecsekjánosi felé vezető közút.

Az Ipari Park üzemeltető cége Komló város többségi tulajdonában van, így a beruházások legnagyobb részét is az önkormányzat finanszírozza. Az elmúlt évek folyamatos fejlesztései közül is kiemelkedik az a 150 millió forintos pályázati program, amelynél már zajlik a szerződés előkészítése. A költségeket fele-fele arányban állja majd a város és az Európai Unió. A munkálatok során további utak és járdák épülnek valamint megoldódik a terület csapadékvíz-elvezetése is.

Jelenleg közel kéttucat különféle profilú vállalkozás működik az Ipari Parkban, helyi és környékbeli lakosok sokaságának biztosítva munkát és megélhetést. A Park minden olyan tevékenységet befogad, amely nem mond ellent a város rendezési tervének és a hatályos jogszabályoknak, így szinte minden cég élhet az általa nyújtott előnyökkel.

Potenciális partnereinknek a telephelyváltás során felmerülő összes, így műszaki, jogi, pénzügyi, környezetvédelmi, minőségbiztosítási problémák megoldásában egyaránt szaktanácsadással állunk rendelkezésére.

 

Magyarország.hu
Ügyfélkapu
Közadat Kereső
Széchenyi 2020