napja van

Hangos-térkép

Komlói Közös Önkormányzati Hivatal - Komló, Városház tér 3.

Áttekintő térkép

A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal a Komló, Városház tér 3. szám alatt található. Két akadálymentes bejárattal is rendelkezik, az egyik a Kossuth Lajos utca felől, a másik az Eszperantó tér felől. Mindkét bejárat mellett található kiépített akadálymentes parkoló. Az épület négyszintes, középfolyosós elrendezésű, a lépcsőház középen, az Eszperantó tér felőli oldalon helyezkedik el. A lépcsőház balsodrású, emeletenként két emelkedő szakasszal, köztük pihenővel.

A lépcsőházban a lépcsőkar mindkét oldalán találunk korlátokat, a folyosókon a padlóburkolat szegélyének színe kontrasztot képez a padlóval, illetve a fallal. Az ajtók kerete, kilincse is kontrasztos.        
Az épületben kerekesszékkel is lehet közlekedni: megfelelő szélességűek az ajtók, az ügyfelek által használt helyiségeknél nincsenek küszöbök, a nyomógombok kerekes székkel közlekedők számára is elérhető helyen vannak. A porta szintjéről a Baranya Megyei Kormányhivatal Komlói Járási Hivatala által működtetett okmányiroda, valamint a hatósági iroda szintjére történő feljutást korlátlift, az épület bármely szintjére történő közlekedést akadálymentes személyfelvonó biztosítja. Ez utóbbi a lépcsőházból nyílik.

Az alagsori szinten, a földszinten és a második emeleten akadálymentes WC-k kerültek kialakításra.

A hallássérültek számára mobil induktív hurkok vannak elhelyezve a portán és minden szint egy irodájában. Fix induktív hurok került kialakításra a II. emeleti nagyteremben is. A látássérültek számára Braille feliratú információs táblák segítik a tájékozódást.

Külső megközelítés

A Városház tér, valamint az Eszperantó tér felől is a főbejárathoz érkezhetünk.

A Városház téri főbejárat előtt 4 lépcsőfok található. A főbejárattól balra van az akadálymentes parkoló, onnan az épület falát követve egy rámpán érkezünk meg a Hivatal főbejáratához. Mindkét bejárat a hivatal előterébe vezet.

A bejutás az Eszperantó tér felől is lehetséges, ebben az esetben a Hivatal alagsori szintjére érkezünk. A kialakított két férőhelyes akadálymentes parkoló mellett található a Hivatal hátsó bejárata. A bejutást követően jobb kézre találjuk a lépcsősort, mely a földszintre vezet. Egyenesen tovább haladva egy másik szélfogó ajtó található, melyen áthaladva jobbra a Baranya Megyei Kormányhivatal Komló Járási Hivatala irodáihoz és az akadálymentes mosdóhoz, illetve lifthez jutunk.

Alagsor

A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal alagsorába az Eszperantó tér felől érkezve, szemben a szélfogó ajtón belépve jobb kézre található az eligazító tábla, mely segíti a tájékozódást. A jobb oldali kontrasztos szegélyt követve érünk el az akadálymentes lifthez.

A lift mellett balra van az akadálymentes wc és a Baranya Megyei Kormányhivatal Komló Járási Hivatala gyámügyekkel foglalkozó irodái.

A szélfogó ajtótól balra a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyekkel foglakozó irodái találhatóak.

Földszint

A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal főbejáratán belépve érkezünk az előterébe. Jobb oldalt a portaszolgálat található, bal oldalt az ügyfélszolgálat, ahol időpont kérése lehetséges az okmányirodára.

A portaszolgálattal szemben lévő oszlopon található az eligazító tábla. Az okmányiroda sorszámkiadása is a portán történik.

Egyenesen haladva 6 lépcső következik, kerekes székesek feljutását korlátlift segíti. Feljutás után két folyosó található, amelyek a Baranya Megyei Kormányhivatal Komló Járási Hivatalához tartozó irodák működnek. Balra az okmányiroda folyosója, jobb oldalon a hatósági irodái találhatók meg. Az okmányiroda előtti térben ügyfélhívó rendszer működik. Az irodák beazonosítását számozás és Braille írás segíti.

A lifttel szemben állva, attól balra az akadálymentes WC, jobbra az alagsori irodákhoz vezető lépcsősor található.

Az 1. és 2. emeleten csak a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal helyiségei találhatók.

 

1. emelet

Az első emelet elrendezése megegyezik a földszinttel. Ha a liftből kilépve, egyenesen előre indulunk, akkor a lépcsőház előtti térbe érkezünk. A jobb oldali folyosó a polgármesteri irodákhoz vezet. Szemben a kistanácskozó terem található, balra a folyosón a jegyző, aljegyző, valamint hatósági és adóiroda akadálymentes irodái találhatóak. Az első szinten akadálymentes WC nincs kialakítva.

2. emelet

A második emelet elrendezése megegyezik az első emeletével. Ha a liftből kilépve egyenesen előre indulunk, a lépcsőház előtti térbe érkezünk. A jobb oldali folyosó a pénzügyi és vagyongazdálkodási iroda akadálymentesített irodáihoz vezet. Szemben a nagy tanácskozó, illetve díszterem található, melyben a hallássérültek részére a teljes területen induktív hurok lett kiépítve. Balra a folyosón található a kis házasságkötő, a belső ellenőrzés és az intézmény-felügyeleti és városüzemeltetési iroda, valamint a folyosó végén a gazdasági ellátó szervezet irodái, valamint a kis tárgyalóterem helyezkedik el. A bal oldali folyosó mellett az előtérből nyílik az akadálymentes WC.

 

 

Magyarország.hu
Ügyfélkapu
Közadat Kereső
Széchenyi 2020