napja van

ÁROP-1.A.5-2013-2013-0028

"Komló Város Önkormányzat szervezetfejlesztése"

Előzmények

Komló Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretén belül a „Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban lévő önkormányzatok számára” tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott be.

Az ÁROP-1.A.5-2013-2013-0028 azonosítószámon regisztrált projekt javaslatot a MAG-Magyar Gazdaságfejlesztő Központ Zrt. a 2013. november 08-án kelt Támogatási szerződés szerint 39.928.000. Ft támogatásban részesítette.

Projekt adatok

Projekt címe: Komló Város Önkormányzat szervezetfejlesztése

Rövid összefoglaló a projektről:

A 2013 novemberétől 2014 decemberéig tartó projektidőszak során számos workshopon, tanácsadáson és szemináriumon vitatta meg a helyi önkormányzat a szervezetfejlesztéshez szükséges átalakításokat, helyet adva a tervezésnek is a város jövőjét illetően.

2013. január 1-je után megalakultak a járási kormányhivatalok, mely széleskörű átalakításokat tett szükségszerűvé a szervezet munkájában. Komló Város Önkormányzata a változások után elsősorban a település-, vállalkozás- és közösségfejlesztésre fókuszált. A projekt keretében megrendezett workshopokon, tanácsadásokon és interaktív szemináriumokon a szervezet munkatársai elsajátították a közös gondolkodás, a nézőpontváltás és egymás véleményének, eltérő érdekköreiknek megértését és nem utolsó sorban javaslatok születtek az önkormányzat feladatainak jövőbeli elvégzésére, a megváltozott helyzet igényeihez mérten. A tanácsadók támogatást nyújtottak abban, hogy együttesen felülvizsgálják az önkormányzat munkatársainak munkaköri és szervezeti besorolását, melynek keretén belül egyénre szabott munkaköri elemzések és koncepciók készültek. A vezetők olyan személyes tanácsadásokon vettek részt, melynek témái többek közt a települési közszolgáltatások összehangolása a nem önkormányzati szolgáltatásnyújtók bevonásával, valamint a hatékonyság- és költségelemzés voltak.

A vezetői konzultációk során a hangsúly a közép-, illetve hosszú távú városfejlesztési irányokra helyeződött, a gazdálkodás fenntarthatósága és a költségvetés egyensúlya támogatásának szolgálatában. A projekt célja a lakosság elégedettségének növelése a város fejlődésével, az önkormányzat munkájával és a működő folyamatok transzparenciájával párhuzamosan.

Kedvezményezett: Komló Város Önkormányzat

                               7300 Komló, Városház tér 3.

Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztő Zrt.

                                         1139 Budapest, Váci út 83.

A támogatás összege: 39.928.000. Ft (vissza nem térítendő támogatás)

A projekt befejezési határideje: 2014. december 31.

Magyarország.hu
Ügyfélkapu
Közadat Kereső
Széchenyi 2020