napja van

Egyenlő eséllyel a Komlói Polgármesteri Hivatalban - DDOP-3.1.1-09-2009-0055

"Egyenlő eséllyel a Komlói Polgármesteri Hivatalban"

ELŐZMÉNYEK:
Komló Város Önkormányzata a Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül az "Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)" tárgyú pályázaton vett részt. A DDOP-3.1.1-09-2009-0055 azonosító számon regisztrált projekt javaslatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése alapján, a 2010. január 5-én kelt Támogatói Okirat szerint 30.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
 
PROJEKT ADATOK:
A projekt címe: Egyenlő eséllyel a komlói Polgármesteri Hivatalban.
 
Rövid összefoglaló a projektről:
A projekt keretében a komlói Polgármesteri Hivatalban teljes körű akadálymentesítés készül. A fejlesztés az épületben és annak közvetlen környezetében (bejárat, parkoló) egyaránt megvalósul.Külső részt érintő átalakítások: Az épület akadálymentes használatához 2 db akadálymentes parkoló az előírásoknak megfelelően kerül kialakításra. A bejárathoz való eljutást a megfelelően kialakított rámpák és lépcsők egyaránt segítik.
 

Belső részt érintő átalakítások: Akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében a földszinten korlátlift, az alagsortól a II. emeletig személyfelvonó épül. A folyosókról nyíló ügyfélforgalmat is bonyolító ajtók szabad nyílásmérete, küszöbmentes kialakítása, 3 db akadálymentesített WC, érdesített felületű lépcső, kétsoros korlát könnyíti meg a mozgássérültek közlekedését. Vezetősáv, kontrasztos burkolat, információs táblák (Braille írással is kiegészítve) készülnek a vakok és gyengénlátók esélyegyenlőségének biztosítása érdekében.
 
 
A II. emeleti nagyteremben indukciós hurok épül a halláskárosodottak számára, szintenként 1-1 mobil hurok kerül beszerzésre biztosítva számukra a szolgáltatások akadálymentes igénybevételét.Fenti projekt előkészítésébe, tervezésébe bevontuk a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületét, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségét és a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesületét, valamint rehabilitációs szakmérnök segítségét is igénybevettük a tervezés és a megvalósítás szakaszában is.
 
Kedvezményezett:
Komló Város Önkormányzata
7300 Komló Városház tér 3.
 
A projekt fejlesztési helyszíne:
Komló Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal
7300 Komló, Városház tér 3. 549. hrsz.
 
Engedélyes terveket készítette:
Stílus Épülettervező és Lebonyolító Kft.
8800 Nagykanizsa Kossuth tér 2.
 
Kivitelező:
Branau Építőipari Kft.
7631 Pécs, Tüskésréti u. 32.
 
Közreműködő szervezet:
VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
Dél-Dunántúli Területi Iroda
7621 Pécs, Rákóczi út 62-64.
 
A projekt elszámolható összköltsége:
33.334.000,-Ft
 
Támogatás összege:
30.000.000,-Ft
 
A projekt befejezési határideje:
2010. október 29.
 
A projekt az Európai Uniótámogatásával és az Európai Regionális fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Magyarország.hu
Ügyfélkapu
Közadat Kereső
Széchenyi 2020